بله برون چیست و چگونه برگزار می شود؟
مراسم بله برون از مهمترین آیین های ازدواج در ایران است که پس از پاسخ مثبت عروس به خواستگاری برگزار میشود. این مراسم فرصتی است تا دو خانواده درباره موضوعات مهم ازدواج، مانند میزان مهریه، به توافق برسند در این مراسم، خانواده داماد به همراه چند نفر از بزرگان خانواده خود به خانه عروس میروند.
یکی از اصلیترین موضوعات بله برون، مشخص کردن میزان مهریه و ثبت آن بر روی یک سند رسمی است. این سند که توسط داماد و بزرگان حاضر امضا میشود، به نوعی تعهد او به شرایط ازدواج محسوب میشود.
مراسم بله برون چیست؟
بله برون مراسمی است که پس از آشنایی اولیه دختر و پسر و برگزاری جلسه خواستگاری، در صورت توافق خانواده ها و زوجین برای ازدواج، برگزار میشود در این مراسم خانواده های طرفین جهت آشنایی به همراه بزرگترها در منزل عروس جمع می شوند و در خصوص مسائل مختلف مثل مهریه، شیربها، تاریخ عروسی و… صحبت می کنند.
اغلب این سوال را مطرح می کنند که در مراسم بله برون چه بگوییم؟! در این مراسم، چه از خانواده عروس باشید و چه از خانواده داماد، معمولاً افراد نمی دانند چگونه گفت و گو را شروع کنند یا درباره چه موضوعاتی صحبت شود. به همین دلیل، در اغلب مراسم ها یکی از بزرگان فامیل که با تجربه تر است و روابط رسمی تری با هر دو خانواده دارد، وظیفه صحبت کردن را بر عهده میگیرد.
این فرد با خوش آمد گویی به مهمانان و آرزوی خوشبختی برای زوج جوان، جلسه را آغاز میکند و سپس درباره موضوعات مهمی مانند میزان مهریه، شیربها، تهیه جهیزیه، تاریخ عقد و تاریخ عروسی صحبت میشود. هدف اصلی از این گفتگو ها رسیدن به یک توافق نهایی بین خانوادهها و رسمیت دادن به مقدمات ازدواج است.
چه کسانی را به مراسم بله برون دعوت کنیم؟
خب اگر بخواهیم بیشتر در مورد مراسم بله برون صحبت کنیم، این مراسم نسبت به مراسم خواستگاری و آشنایی های اولیه رسمی تر است. پس انتظار می رود که افراد بزرگ خانواده و ریش سفید ها در مراسم بله برون حاضر باشند.
در مراسم بله برون معمولاً افراد نزدیک و بزرگ ترهای دو خانواده حضور دارند. به طور مشخص:
پدر و مادر داماد
پدر و مادر عروس
بزرگان فامیل (مثل پدر بزرگ، مادر بزرگ یا عمو، دایی، عمه، خاله)
عروس و داماد
خواهر و برادر های نزدیک (در بعضی خانوادهها)
گاهی هم یکی از بزرگان یا ریش سفید های فامیل به عنوان سخنران انتخاب میشود تا بحثهای رسمی (مثل مهریه و شرایط) را مدیریت کند.
رسم و رسومات بله برون برای خانواده داماد
در مراسم بله برون، خانواده داماد معمولاً هدایایی را از قبل تهیه و در باکس های مخصوصی که به آن ها باکس بله برون گفته می شود، تزیین می کنند. این باکس ها با توجه به سلیقه خانواده ها با گل، تور و پارچه های سنتی دیزاین میشود و در روز مراسم به خانه عروس برده میشود.
هدایایی که در مراسم بله برون توسط خانواده داماد آماده میشود، معمولاً شامل موارد زیر است:
- چادر بله برون یا پارچه چادری
- حلقه نشان برای بله برون
- گل برای مراسم بله برون
- کیک مراسم بله برون
- پارچه لباس نامزدی
- کله قند بله برون
- دفتر بله برون
- قرآن کریم
شما می توانید تمام وسایل بله برون را با ذوق و سلیقه در خانه تزیین کنید و یا تک تک وسایل را از هر جایی که می خرید متناسب با سفارش، درخواست دیزاین هدیه را نیز کنید..
همچنین شما می توانید ایده های بیشتر را در مورد تزیین وسایل بله برون دراین صفحه ببینید.
رسومات بله برون برای خانواده عروس
اگر بعنوان خانواده عروس میزبان این جشن هستید با توجه به شناخت از فرهنگ و رسم و رسومات خانواده داماد در تدارک این جشن باشید. ابتدا بهتر است از خانواده داماد تعداد مهمانان را سوال کنید تا بدون نگرانی بتوانید میزبانی شایسته ای داشته باشید.
انتخاب مکان جشن بله برون
با توجه به اینکه جشن بله برون عمدتاً در منزل پدر عروس برگزار میشود، ممکن است در بعضی مواقع به دلیل کوچک بودن فضای منزل و تعداد بالای مهمانان، نگرانی هایی بابت جایگاه نشستن، پذیرایی یا راحتی مهمانان به وجود بیاید. در چنین شرایطی، نیازی به نگرانی نیست؛
خانواده ها می توانند برای راحت تر برگزار شدن مراسم، یک سالن اجتماعات کوچک، باغ خصوصی یا تالار های کوچک مخصوص بله برون را انتخاب کنند. این فضا ها نه تنها امکان پذیرایی بهتر و راحتتر از مهمانان را فراهم میکنند، بلکه محیط مناسب و برای ثبت عکس های خانوادگی و برگزاری یک مراسم منظم و خاطره انگیز در اختیار شما قرار میدهند.
با توجه به اینکه جشن بله برون عمدتا در منزل پدر عروس برگزار می شود اگر منزل کوچکی دارید و تعداد مهمانان بالاست بدون اینکه نگرانی داشته باشید شما می توانید این مراسم را در یک سالن و یا تالار های کوچک مناسب بله برون برگزار کنید تا فضای کافی برای برگزاری جشن و پذیرایی از مهمانان وجود داشته باشد.
پذیرایی مراسم بله برون
پذیرایی در جشن بله برون معمولاً به صورت ساده و رسمی انجام میشود و اغلب شامل میوه، شیرینی و نوشیدنی های فصلی است. نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که پذیرایی شام در بله برون مرسوم نیست و در بیشتر مراسم ها تنها با پذیرایی ساده از مهمانان استقبال میشود.
با این حال، این موضوع کاملاً سلیقهای است و اگر خانواده ها تمایل داشته باشند، می توانند برنامه ریزی کرده و از مهمانان خود برای صرف شام نیز دعوت کنند. انتخاب نوع پذیرایی بستگی به رسم و رسوم خانوادگی، تعداد مهمانان و سبک برگزاری مراسم دارد.
تزئین میز بله برون
یکی از بخش های مهم در مراسم بله برون، تزیین میز هدایا و آماده کردن جایگاه عروس و داماد است که معمولاً بر عهده خانواده عروس قرار دارد. خانواده عروس با توجه به سلیقه و ذوق خود، یک میز مخصوص برای چیدمان هدایای بلهبرون، کیک و دیگر اقلام در نظر میگیرند. این میز با استفاده از گلهای طبیعی یا مصنوعی، شمع، تورهای تزیینی و سایر اکسسوریهای ظریف، زیبا دیزایین میشود. علاوه بر این، جایگاهی برای نشستن عروس و داماد در نظر گرفته میشود که آن هم با گل آرایی، شمع آرایی و تزیینات ویژه، آماده میشود تا فضای مراسم گرمتر و شکیلتر باشد.
لباس مناسب جشن بله برون
انتخاب لباس مناسب برای جشن بله برون اهمیت زیادی دارد، چرا که این مراسم اولین دیدار رسمی دو خانواده بعد از توافقات اولیه ازدواج محسوب میشود. هم عروس و هم داماد بهتر است لباسی انتخاب کنند که در عین زیبایی، رسمی و آراسته باشد.
عروس معمولاً لباسی ساده تر از لباس عقد یا عروسی انتخاب میکند. پیراهن های بلند یا نیمه بلند با رنگهای ملایم مانند صورتی کمرنگ، نباتی، آبی آسمانی یا یاسی گزینه های مناسبی هستند.
استفاده از پارچه های لطیف مانند حریر، کرپ یا ساتن سبک، ظاهر رسمی و در عین حال سادهای به عروس می بخشد. همچنین پوشیدن مانتو های مجلسی شیک نیز برای این مراسم رایج است. آرایش عروس در بله برون معمولاً ملایم و طبیعی انتخاب میشود.
داماد نیز بهتر است کت و شلوار رسمی با رنگ های کلاسیک مانند سرمهای، طوسی یا مشکی به تن کند. انتخاب پیراهن روشن و کراوات یا پاپیون ساده، ظاهر داماد را مرتب تر و مناسب فضای رسمی مراسم نشان میدهد.
داماد باید توجه کند که استایلش با حالت نیمه رسمی و صمیمی مراسم هماهنگ باشد و از پوشش های خیلی رسمی یا خیلی اسپرت خودداری کند.
در نهایت، هماهنگی رنگ لباس عروس و داماد میتواند جلوه زیباتری به عکسها و مراسم بدهد. انتخاب لباس راحت، مرتب و متناسب با فضای رسمی بلهبرون، کمک میکند تا عروس و داماد با اعتماد به نفس بیشتری در مراسم حضور پیدا کنند.
تعیین تاریخ تقریبی عقد و ازدواج
اغلب مواقع اگر توافقات صورت گرفته در بله برون به خوبی پیش برود تاریخ برگزاری عقد و عروسی مشخص میشود. سعی کنید در هنگام تعیین زمان عقد، نامزدی و عروسی زمانبندی مناسبی داشته باشید.
ماههای عزا و مناسبتهای دینی را در نظر بگیرید و سعی کنید تمامی برنامهها را در این شب قطعی کنید. اگر خواهان برگزاری یکی از مراسمات رسمی خود در مناسبتهای مذهبی یا ملی هستید نسبت به انتخاب آن اقدام کنید.
در مورد چگونگی اجرای مراسمات و تعداد میهمانان و رسم و رسومات خاص خود نیز صحبت کنید و از پیش آمدن سوءتفاهمات احتمالی جلوگیری کنید. راجع به جزئیات سایر کارها همچون تقسیم کار و مسئولیتهای دو خانواده نیز به توافقات لازم برسید.
حرف نهایی
به عنوان سخن آخر باید بگویم که هر منطقه و هر شهر مراسم خاص خود را دارد. برخی پر زرق برق و برخی دیگر ساده و آرام. اما هر رسمی که دارید می توانید طبق آن رفتار کنید. اما برخی از مواردی که در این جا بیان شد تقریبا در تمام مناطق ایران مشترک است و می توانید به عنوان راهنمای خوبی از آن استفاده کنید.
خرید آنلاین کلیه لوازم عروس و انواع ست و لوازم بله برون از فروشگاه تالارکده
تالارهای پیشنهادی
مقالات مشابه




آخرین دیدگاهها
نظرات کاربران
همه چی عالی بود ۵ اردیبهشت مراسم نامزدی خواهرم بود واقعا سنگ تموم گذاشتن ممنون ازتون به امید خوشبختی همه جوونا
کیفیت غذا عالیه و فضا هم دلباز و تمیز و شیک
کیفیت غذا عالیه و فضا هم دلباز و تمیز و شیک
ما چندین بار مراسم جشن و حتی سوگواری گرفتیم یه تیم خوب و کیفیت غذا به شدت عالی بود و کیفیت اصلا عوض نشده
بسیار خوش قیمت با پرسنل عالی و مدیریت خیلی همراه بودن من عقدم اونجا بود و بعد از اون پسرخالم هم عروسی گرفت
من غذاشو خیلی دوست داشتم. مهمانداران خوبی داشتن. ما هم عروسی گرفتیم هم مراسمترحیم خوهرخانمم.
سلام من 11-12 سال پیش ازدواج کردم خواستم چند تا راهنمایی برای کم کردن مخارج ازدواج بگم1 - از چشم هم چشمی پرهیز کنید 2 - سعی کنید تعداد مراسمات کم کنید یک عقدکنون خودمونی و یک شب هم تالار عروسی 3 - قیمت تالار بستگی زیادی به قیمت املاک اون منطقه دارد پس سعی کنید یک تالار خوب تو محله های ارزونتر پیدا کنید 4 - سعی کنید برای چیزهای که فقط قرار هست یک بار استفاده بشه مثل لباس عروس اونها رو کرایه کنید (چند جا بگردید) 5 - اگر خرج عروسی براتون سنگین است طلا کمتر و سبکتر بگیرید (پولتون کم بود حتی کرایه کنید) 6 - اون تیکه های که برای شروع زندگی مشترک واقعا لازم ضروری هست بگیرید زیاد هم دنبال برند نباشید باقیش در طول زندگی میتوانید تهیه کنید 7 -خرج های الکی برای خودتان درست نکنید (ملت خسته کوفته شب میان یک شام عروسی میخورن یک قر میدن میرن)یادتون باشه هدف عروسی فقط اعلام این موضع به دیگران است که این دو نفر و خانواده با هم وصلت کردن همینراستی چند نفر از اون مهمون های خودمونی رو بگید شب عروسی رقم های نسبتا بزرگی رو نقدی بدن جوری که بقیه ببینند و بشنوند اینطوری بقیه سرکیسه بیشتر شل میکنند پول بیشتری میدن :-))))اولین کار هم که بعد عروسی این باشه که پولهاتون جمع کنید قرض قوله کنید یک خانه یا واحد حتی شده اطراف شهرتان بخرید اگر نزدیک به محل کار اقا باشه که چه بهتر
بدترین باغ تالار . ما که راضی نبودیم
بدترین تشریفات بی مسولیت ترین پرسنل اگر واقعا میخواهید هم پول وهم ابروتون بره باغ تالار باران برید بی مسولیت بی مسولیت ما که اصلا راض نبودیم غذا ومیوه وشیرین که شما هزینه اش رو پرداخت کردید زورشون میاد بیارن مهمان شما بخور با ابروی شما بازی میکنن