ازدواج در مراکش؛ ترکیبی از سنت و فرهنگ
ازدواج در مراکش تنها یک مراسم ساده نیست؛ بلکه آیینی ریشهدار است که تلفیقی از سنتهای بربر، عرب و اسلامی را به نمایش میگذارد. در این کشور، جشن عروسی فرصتی است برای نمایش پیوند دو خانواده و احترام به آداب کهن. قوانین ازدواج در مراکش نیز همسو با شرع اسلام بوده و مراحل رسمی و عرفی خاص خود را دارد.
اگر علاقهمند به فرهنگهای مختلف هستید یا قصد ازدواج در مراکش را دارید، آشنایی با این رسوم، شما را با یکی از زیباترین سنتهای آفریقای شمالی آشنا میکند.
مراحل قانونی ازدواج در مراکش
برای ثبت رسمی ازدواج در مراکش، رعایت مراحل قانونی ضروری است. در ابتدا، زوجین باید مدارکی مانند شناسنامه، گواهی مجرد بودن، آزمایشهای پزشکی قبل ازدواج و در برخی موارد اجازه والدین (بهویژه برای دختران زیر ۱۸ سال) ارائه دهند. ازدواج در این کشور باید توسط یک “عدول” (شخصی مشابه با عاقد) و با حضور شاهدان ثبت شود. بر اساس قوانین اسلامی، مهریه نیز از شروط اصلی ازدواج در مراکش محسوب میشود و در سند ازدواج درج میشود.
در مراکش، چندهمسری از نظر شرعی مجاز است اما تحت شرایط سختگیرانه قانونی انجام میشود. مردی که قصد ازدواج دوم دارد باید رضایت همسر اول را جلب کرده و توانایی مالی خود را ثابت کند.
آداب سنتی ازدواج مراکشی
مراسم ازدواج در مراکش ممکن است چندین روز به طول بیانجامد. جشنها معمولاً با مراسم “الخطبة” (خواستگاری رسمی) آغاز میشود. در این مرحله، خانواده داماد با هدایایی مانند طلا، ادویه، شیرینی سنتی و لباسهای سنتی به خانه عروس میروند. این مرحله نشاندهنده احترام به خانواده عروس و تمایل به برقراری ارتباط است.
یکی از زیباترین آیینها در ازدواج مراکشی، مراسم حنابندان (الحناء) است. در این شب، دستهای عروس با نقشهای زیبای حنا تزیین میشود و زنان خانواده گرد هم میآیند تا آوازهای سنتی بخوانند.
لباس عروس در مراسم مراکشی
لباس عروس در مراکش یکی از جلوههای خاص فرهنگی این کشور است. عروس معمولاً چندین بار لباس عوض میکند و هر بار لباسی با رنگ، طرح و منطقه خاص به تن میپوشد. این لباسها که به آنها “قَفطان” میگویند، با دست دوخته و مزین به طلا، نقره یا سنگهای قیمتی هستند. عروس روی یک تخت خاص به نام “العَمریة” نشانده میشود و مهمانان او را تماشا میکنند؛ این لحظه یکی از اوجهای مراسم عروسی است.
پذیرایی و موسیقی در عروسی مراکشی
پذیرایی در عروسی مراکشی بسیار مجلل و با غذاهای سنتی مانند طاجین، کوسکوس و شیرینیهای عسلی انجام میشود. موسیقی سنتی، بهویژه توسط گروههای “عیساوه” یا “الشعبی”، نقش مهمی در برگزاری جشن ایفا میکند و تا نیمهشب ادامه دارد.
تالارهای پیشنهادی
مقالات مشابه




آخرین دیدگاهها
نظرات کاربران
از نظر تنوع عالی بودن ، ممنون که سلیقه همه رو در نظر گرفتین
وای هر وقت رقص های تانگو رو میبینم یاد کارتون سیندرلا 1، زیبای خفته ، و دیو و دلبر می افتم صحنه ی آخر یا شاهکار آخر که معشوقه با معشوق می رقصه همه غرق میشن 😍😍🔥🔥
هزینه عقد وپذیرایی برای۱۰۰ نفر درماه مهر چقدر میشه با ورودی
واقعا تالار عالی از همه نظر،کیفیت غذا عالی
مهدوی غذا عالی بود موزیک هم خوب بود ممنون
واققا عالی بود کیف کردیم غذا بی نظیر و پرسنل چقدر معدب بودن ممنون از اقای عیوضی 🙏🙏
میدونی من خیلی دوست داشتم که یه خواهر مثل بقیه داشته باشم اما خدا به جای خواهر یه برادر بهم داده میدونی هرکی داداش داره خیلی خو شانسه😍🫶🫶🫶🫶🫶
متاسفانه تالار اینقدر گرم بود که بیشتر میهمانان بیچاره می شوند از گرما بیرون می رفتند. جوجه کباب هم خشک و بی مزه بود و کباب بدون سماق هم برای اولین بار توی تالار توسکا تجربه کردیم و با بی ادبی کارکنان برای نداشتن سماق مواجه شدیم. به هیچ عنوان تالار توسکا را پیشنهاد نمی کنم.
سلام درمورد مینو اقتصادی تون میخواستم معلومات بدید