مراحل خواستگاری تا ازدواج
مراحل خواستگاری تا ازدواج مهمترین مراحل زندگی هر شخص است و باید به بهترین شکل ممکن انجام شود. در این مقاله قصد داریم شما را با تمامی این مراحل آشنا کنیم تا بتوانید به بهترین شکل ممکن این مراسم را برگزار کنید.
معمولا مراحل بعد از خواستگاری و جواب مثبت گرفتن به فاصلهی کمی در حدود یک هفته طول میکشد تا مقدمات مراسم بله برون را آماده کنند و بعد این مرحله با توجه به اینکه فرایند پیش نیاز های مراسم عقد و آماده سازی تشریفات ممکن است کمی بیشتر از بله برون بطول بیانجامد فاصله ای حدودا یک ماه برای مراسم عقد نیاز می باشد.
مراحل خواستگاری تا ازدواج
رسم و رسوم ایرانی ها بسیار زیاد است در این بخش قصد داریم برخی از مراحل از خواستگاری تا ازدواج را مورد بررسی قرار بدهیم. اما این مراسم آداب و رسوم خاص خود را دارد برای آشنایی بیشتر با این مراسم مقاله “ مراسم خواستگاری ” را مطالعه کنید و سپس برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
مراحل قبل از خواستگاری
برای آشنایی بهتر با مراحل خواستگاری سنتی بهتر است ابتدا کمی مراحل قبل از خواستگاری را مورد بررسی قرار بدهیم. نکاتی که قبل از خواستگاری باید به آن ها توجه کنید عبارتاند از:
- بهتر است قبل از خواستگاری چند جلسه با در جریان گذاشتن خانواده ها باهم بیرون بروید؛ زیرا مراسم خواستگاری پر هزینه است و بهتر است در مرحله اول دو طرف با یکدیگر آشنا شوند و در صورت نیاز خانواده ها را با یکدیگر آشنا کنند.
- بهتر است قبل از خواستگاری هدف خودتان از ازدواج را بدانید. شما باید بدانید که زندگی بعد از ازدواج با زندگی زمان حال شما بسیار متفاوت است و هر دو طرف باید وظایف خود را قبل از ازدواج مشخص کنند.
- شما باید بدانید که از طرف مقابل چه انتظاراتی دارید و آن ها را قبل از خواستگاری ه صورت شفاف بیان کنید. توجه داشته باشید که بعد از ازدواج نمی توانید طرف مقابل را تغییر دهید به همین دلیل لازم است قبل از مراحل خواستگاری تا بله برون و عقد چند جلسه با طرف مقابل بیرون بروید و حتی در مواقع لازم به مشاور مراجعه کنید.
توجه داشته باشید مراسم خواستگاری برای آشنایی دو طرف با یکدیگر است و قرار نیست با یک جلسه خواستگاری حتما ازدواج اتفاق بیفتد.
مراحل خواستگاری سنتی
خواستگاری سنتی یکی از رسوم زیبا و قدیمی در فرهنگ ایرانی است که معمولاً با مراحل مشخصی انجام میشود. این مراسم که اغلب بین خانوادههای ایرانی انجام میشود، به نوعی پایهگذار زندگی مشترک است. مراحل خواستگاری سنتی عبارتاند از:
- خانواده داماد با تحقیق در مورد دختر مورد نظر و خانواده او، از شرایط اخلاقی، تحصیلی، فرهنگی و اقتصادی آنها اطمینان حاصل میکنند.
- پس از رضایت خانواده داماد، زمانی برای دیدار رسمی با خانواده عروس تعیین میشود. این مرحله با تماس و هماهنگی بین بزرگترهای دو خانواده انجام میشود.
- خانواده داماد به خانه عروس میروند و در فضایی رسمی با یکدیگر آشنا میشوند. در این جلسه معمولاً در مورد موضوعات کلی مانند ارزشها، اهداف زندگی، و برنامههای آینده صحبت میشود.
- پس از آشنایی اولیه خانوادهها، دختر و پسر در فضایی خصوصیتر با یکدیگر صحبت میکنند تا بتوانند بهتر یکدیگر را بشناسند.
- پس از جلسه خواستگاری، خانوادهها نظر خود را اعلام میکنند. اگر تصمیم مثبت باشد، مراسمهای بعدی مانند بلهبرون و نامزدی برنامهریزی میشود.
- در مراحل بعدی، شرایط ازدواج، مهریه، و دیگر توافقها مورد بحث قرار میگیرد و در صورت توافق، مراسم عقد و ازدواج برگزار میشود.
مراحل خواستگاری مدرن
مراحل خواستگاری تا بله برون و عقد امروزی با زمان های قدیم بسیار متفاوت است. در خواستگاری مدرن ابتدا عروس و دوماد با یکدیگر ملاقات می کنند و آشنا می شوند اگر با یکدیگر در مسائل ابتدایی اتفاق نظر داشتند این مسئله را با خانواده های خود بیان می کنند و آن ها را با یکدیگر آشنا می کنند.
مراحل خواستگاری تا بله برون و عقد در هر خانواده متفاوت است و قانون کلی ندارد؛ اما در اکثر مناطق رسم و رسوم به همین ترتیب پیش می رود.
معمولاً فقط پدر و مادر و پسرشان برای خواستگاری یا گاهی با پدربزرگ و مادربزرگ می روند. بسیاری از خانواده ها معتقدند که در مراسم خواستگاری یک بزرگتر وجود دارد که از طرف خانواده داماد به نشانه احترام صحبت کند. در پایان، اگر پاسخ “بله” است، آن وقت است که کار واقعی شروع می شود.
مراسم بازدید خانواده عروس بعد از خواستگاری
مراحل عقد و خواستگاری تا بله برون و عقد در زمان قدیم کاملا توسط خانواده ها انجام می شد و دو طرف نقش زیادی در مراسم ها نداشتند. در گذشته والدین و اعضای بزرگتر خانواده تقریباً همه ازدواج ها را ترتیب می دادند. این امر هنوز در روستا ها و خانواده های سنتی وجود دارد. با این حال، زوج های مدرن، همسر خود را انتخاب می کنند، اما رضایت والدین آن ها همچنان بسیار مهم است و مورد توجه هر دو طرف است.
حتی در مورد ایرانیان مدرن، پس از تصمیم گیری زوجین، معمولاً این والدین داماد یا سایر اقوام هستند که ابتکار عمل را به دست می گیرند و به طور رسمی از عروس و خانواده او رضایت می خواهند.
بعد از این تشریفات خانواده داماد خانواده عروس را برای آشنایی بیشتر به خانه خود دعوت می کنند. به این مراسم، مراسم بازدید خانواده عروس بعد از خواستگاری می گویند.
مراحل عقد محضری
یکی از مهمترین مراحل خواستگاری تا بله برون و عقد، عقد محضری می باشد. مراحل عقد محضری مهمترین مرحله برای شروع زندگی زناشویی می باشد. در این مرحله اسم دو طرف در شناسنامه هم قرار می گیرد و به طور رسمی زن و شوهر نامیده می شوند که بیشتر مواقع عروس و داماد تمایل به برگزاری این مراسم در یک محضر عقد شیک دارند.
کار هایی که قبل از ورود به دفتر ثبت باید انجام بدهید شامل:
- دریافت معرفی نامه محضری
- مراجعه به آزمایشگاه و تعیین وقت آزمایش
- تزریق واکسن کزاز
- شرکت در کلاس های آموزشی و جلسات مشاوره مخصوص زوجین
- ثبت عقد در محضر
- دریافت سند عقد
میباشد.
مراحل ازدواج در ایران
پس از انجام تمام مراحل خواستگاری تا بله برون و عقد مراسم عروسی برگزار می شود. در قدیم نوازندگانی که در مجالس ازدواج می نواختند از طبل برای اعلام ازدواج به مردم شهر یا روستا استفاده می کردند. گروهی که برای عقد جمع می شدند مجلس عروس ملکه نامیده می شدند.
به طور سنتی، عروس و داماد هر دو لباس سفید می پوشند و گلدسته هایی از گل بر روی گردن خود می پوشند. رنگ سفید نماد پاکی، معصومیت و وفاداری است. امروزه اکثر ایرانیان مدرن از کد لباس و سبک اروپایی پیروی می کنند.
مراسم عروسی یکی از مهمترین مراحل ازدواج در ایران است که برای همه ایرانیان به ویژه زنان مهمترین مراسم است. جشن عروسی مفصل ترین جشن در زندگی زوج هاست. چند غذا همیشه موجود است و بقیه بسته به محل و بودجه متفاوت است.
شیرین پولو یا برنج شیرین همیشه تهیه می شود. همه ایرانیان امروزی از کیک عروسی استفاده می کنند این سنت از اروپایی ها به عاریت گرفته شده است. بقیه شب به رقص، ضیافت و خوشگذرانی می گذرد.
فاصله خواستگاری تا بله برون
فاصله خواستگاری تا بله برون معمولا بعد از جواب مثبت در مراسم خواستگاری می تواند از یک روز تا یک هفته و حتی یک ماه هم طول بکشد خانواده عروس خانواده داماد را به خانه خود دعوت می کنند تا در مورد ازدواج به طور جدی تر صحبت کنند. این مرحله بله برون نام دارد. در مرحله بله برون نسبت به دیگر مراحل خواستگاری تا بله برون و عقد افراد بیشتری دعوت می شوند.
در این مراسم احتمالاً عمه ها و خاله های عروس و داماد در شب «بله برون» هستند تا ببینند عزیزشان با چه کسی ازدواج می کند و درباره عروسی و آینده این زوج صحبت کنند. در این سنت، مادر پسر انگشتری را به عنوان نماد تعهد به دختر می دهد.
مراحل خواستگاری تا ازدواج با توجه به فرهنگ های مختلف از گذشته تا به حال یکی بوده و همچنان برطبق رسوم سنتی به ترتیب با خواستگاری، بله برون ( شیرینی خوران )، عقد، عروسی ختم میشود اما امروز با توجه تقلید از فرهنگ های غربی ممکن است بسیاری از خانواده ها تحت تاثیر قرارگرفته باشند و بسیاری از این مراحل حذف یا نادیده گرفته شود…امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید درصورتیکه که شما در طی مراحل ازدواج رسم و رسوم خاصی دارید برای ما و سایر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید.
تالارهای پیشنهادی
مقالات مشابه




آخرین دیدگاهها
نظرات کاربران
فقط خوشم میاد از رسم بندریا از عروسی و لباس و وسایل خونه و طلا و همه چیز باخانواده داماده
با سلام بنده در تاریخ ۲۴ اسفند مراسم چهلم پدر عزیزمان را در تالار ارغوان طلایی برگزار کردیم میخواستم از مدیریت محترم مجموعه جناب آقای خاکباز و همسر گرامیشون بابت همه چیز تشکر کنم نظم عالی پرسنل بسیار خوب و دقیق سالن شیک و تمیز پذیرایی بی نظیر تیم موسیقی آقای رضوان طلب غذای فوق العاده و … واقعا به بهترین نحو ممکن مراسم اجرا شد و کاملا راضی بودیم بازم ممنونم و امیدوارم خداوند حافظشون باشه
آدرس را لطفا ارسال بفرمایید ممنون میشم حضوری قصد خرید لباس ماکسی ساده برای جشن عروسی ومناسب مهمانی میخوام
سلام ممنون آهنگ ها خیلی قشنگ هستن
اسرا ساغری فرد
عشق در تعهده نه چند تا عکس عاشقانه. جلو دوربین همه عاشقن مهم اینه که عاشق بمونن و احترام همدیگه رو نگه دارن.
همین گوگوش واسه همه حرف درمیاره الا خودش برو مکه کفن بخر واسه رها هم رخت دامادی با دختر جوان
من به دنبال کردن اخبار خاندان سلطنتی انگلیس خیلی علاقه دارم و پرسس دایانا که عالی هست .
عکس ها خیلی قشنگ وناز بود و من خیلی خوشم امد 😊😊😊😊😊😙😙😙😍😍😍💋💋💋💋💋💐💐💐💐👰🏼👰🏼👰🏼👰🏼👰🏼