مدیریت هزینه های زندگی در آغاز زندگی مشترک
حتی موفقترین زوجها نیز ممکن است هنگام پرداخت هزینههای زندگی مشترک با چالشهای گوناگونی مواجه شوند و این مشکل اصلاً دور از انتظار نیست. از ابتدای نامزدی و برنامهریزی برای جشن عروسی نیز احتمالاً متوجه دشواری مدیرت بودجه خواهید شد. البته عوامل زیادی همچون شرایط اقتصادی خانوادهها و اهداف زندگی مشترک بر تصمیمگیری دربارهی نحوهی تأمین مخارج زندگی مشترک تأثیرگذار هستند. احتمالاً هر عروس و دامادی در ابتدای آشنایی بیشتر به وجه اشتراکاتی همچون رنگ مورد علاقه و رستورانهای خاطرهانگیز توجه میکنند. اما همین تفکرات ساده کم کم جای خود را به تصمیمات مهمتر مثل محاسبهی هزینههای زندگی، خرید ماشین و اجاره یک منزل مسکونی مناسب خواهند داد.
ازدواج همیشه برای زوجهای جوان با چالشهای مختلفی همراه است و مخارج زندگی مشترک از مهمترین این چالشها محسوب میشوند. با این حال که صحبت دربارهی مشکلات اقتصادی دشوار به نظر میرسد، اما بهتر است همواره با همسر خود برای محاسبهی هزینههای زندگی صادق باشید و بدون تعارف به گفت و گو بپردازید.
طرفین یک ازدواج معمولاً رویکردهای متفاوتی دربارهی نحوهی خرج پول و هزینههای زندگی مشترک دارند. یکی از آنها در صدد پس انداز است و دیگری به دنبال اجارهی لوکسترین تالارهای عروسی و خرید مدرنترین وسایل. حتی اگر نگاه متفاوتی به مخارج زندگی دارید، میتوانید در مورد مسائل اقتصادی به تفاهم برسید. همزمان با پیشرفت روابط عاطفی، مشکلات اقتصادی نیز بیش از پیش خود را نمایان ساخته و باعث اختلافاتی در زندگی میشوند. اما همهی زوجها قادر خواهند بود تا با در نظر گرفتن چند نکتهی ساده دربارهی مخارج عروسی اختلافات را به حداقل برسانند.

چرا مدیریت بودجه برای تأمین مخارج زندگی مشترک ضروری است؟
بررسیها نشان میدهند مشکلات اقتصادی دلیل اصلی اکثر جر و بحثها بین زن و مرد میباشند. ترس از قضاوت دیگران، قرض و وام، عدم داشتن درآمد کافی، و یا عدم توانایی تهیه مایحتاج زندگی هر یک ممکن است چالشهای اساسی در زندگی مشترک ایجاد کنند. شما به عنوان یک زوج وارد زندگی مشترک میشوید و احتمالاً قوانین از پیش تعیین شدهای نیز برای خرج پولهای خود در نظر گرفتهاید. در این صورت باید بر سر مسائل اقتصادی و نحوهی مدیریت بودجه خود برای تأمین مخارج زندگی مشترک، بر اساس اهداف و سبک زندگیتان به تفاهم برسید.
همچنین ببینید : لیست هزینه های عروسی
زن و مرد همیشه با مشارکت و در کنار یکدیگر به موفقیتهای مختلفی دست مییابند که به تنهایی ممکن نیست. برای مثال ممکن است با یکدیگر به جمعآوری پول بپردازید و بعد از مدتی از یک مسافرت رویای دو نفره لذت ببرید. شاید با خود فکر کنید پس از ازدواج متحمل هزینههای گزاف و بیدلیل خواهید شد. اما در عین ناباوری مطالعات نشان میدهند زوجها با برنامهریزی و هدفگذاری درست به گشایشهای اقتصادی دست مییابند که هیچ یک در دوران مجردی میسر نبودهاند.
نکاتی دربارهی مدیریت مخارج زندگی مشترک
همانطور که پیشتر نیز گفتیم امروزه بسیاری از زوجهای جوان با چالشهای اقتصادی گوناگونی دست و پنجه نرم میکنند. وسعت این چالشها گاهی آنچنان زیاد میشود که حتی ادامهی زندگی مشترک را به خطر میاندازد. اگر شما هم اخیراً با مشکلاتی از این دست روبه رو شدهاید، احتمالاً رعایت چند نکتهی ساده که در ادامه توضیح میدهیم به شما کمک میکند تا زندگی مشترکتان را از سیاه چالههای اقتصادی نجات دهید.
مخارج زندگی مشترک را به صورت مشترک تأمین نمایید!
هر زوجی راه و روش مختص به خود را برای تقسیم هزینههای زندگی دارند. ممکن است این روشها در طول زندگی و با کسب تجربه دستخوش تغییرات زیادی شوند. اما به خاطر داشته باشید شاید تأمین مخارج زندگی مشترک تنها توسط یکی از زوجین، شما را به مشکلات گوناگونی روبه رو کند. حتی اگرفقط یکی از طرفین زندگی مشترک درآمد ثابت دارد، باز هم زن و مرد موظف هستند در تأمین مخارج با هم همکاری و همدلی داشته باشند. اما برای زوجهایی که هردو منبع درآمد دارند و خارج از منزل کار میکنند موضوع کمی متفاوت خواهد بود.
اگر شما هم جزء دستهی دوم هستید بهتر است برای خود هم یک حساب شخصی و هم حساب مشترک داشته باشید. حساب مشترک خود را نیز به تأمین مخارج زندگی اختصاص دهید. داشتن حساب شخصی بدان معنی نیست که شما به یکدیگر اعتماد ندارید و باید درامد خود را از دیگری مخفی کنید. این کار در واقع به شما احساس استقلال، با وجود حضور در زندگی مشترک را خواهد بخشید.
برای خود اهداف اقتصادی بلند مدت و کوتاه مدت تعیین کنید
اهداف اقتصادی به شما کمک میکنند تا دیدگاه واقع بینانهای نسبت به تأمین هزینههای زندگی مشترک پیدا کنید. اهداف کوتاه مدت شامل خرید وسایل خانه، نوسازی منزل، و یا کنار گذاشتن پس انداز میشوند. از طرفی دیگر اهداف بلند مدتی مانند خرید خانه، بچه دار شدن، و خرید ماشین نیز به شما انگیزهی بیشتری برای ادامه زندگی مشترک میبخشند. درواقع تعیین هدف بهترین راه مدیرت مخارج زندگی مشترک میباشد. برای این کار نیز میتوانید به صورت جداگانه اهداف خود را روی یک کاغذ بنویسید و سپس دربارهی آنها به گفت و گو بپردازید. در میان نوشتههای خود حتماً به اهداف مشترکی دست پیدا میکنید که همین نیز دلیلی برای ادامهی هرچه بهتر زندگی خواهد بود. فقط به خاطر بسپارید اهداف بزرگ مانند خرید خانه یک شبه اتفاق نمیافتند. صبور باشید و در کنار یکدیگر دست از تلاش برندارید.
با شریک زندگی خود دربارهی درآمدتان صادق باشید
بهترین راه عدم مواجهه با چالشهای اقتصادی صداقت و همکاری است. اجازه ندهید عدم صداقت دربارهی درآمدتان و مخارج زندگی مشترک باعث ایجاد سوء تفاهم میان شما شود. بدون تعارف با یکدیگر به صحبت دربارهی مشکلات مالی خود بپردازید. عدم تعهد و احساس مسئولیت یکی از طرفین ازدواج، زندگی مشترک را دچار چالشهای بیشتری نماید. همچنین مشکلات اقتصادی را بین خودتان حل کنید و از مطرح کردن آنها در جمع خانوادگی بپرهیزید. فراموش نکنید صحبتهای ناامیدکننده نه تنها به حل مشکلات زندگی کمک نمیکنند، بلکه تحمل آنها را نیز دشوار خواهند ساخت.
فراموش نکنید هر دو شما در یک تیم هستید
پنهانکاری دربارهی مخارج زندگی به حل مشکلات مالی شما هیچ کمکی نمیکنند. شما و همسرتان بآ هم ازدواج کردید تا زندگی مشترک بسازید، بنابراین مشکلات اقتصادی نیز نیازمند تلاش مشترک هستند. وقتی برای مخارج زندگی مشترک خود در کنار یکدیگر تلاش میکنید سریعتر به اهداف خود دست مییابید. زندگی صحنهی رقابت شما و همسرتان نیست، ازدواج در واقع هدفی برای تکامل زن و مرد میباشد، پس بهتر است از آن برای بهبود روابط خود بهره ببرید.
تالارهای پیشنهادی
مقالات مشابه




آخرین دیدگاهها
نظرات کاربران
همه چی عالی بود ۵ اردیبهشت مراسم نامزدی خواهرم بود واقعا سنگ تموم گذاشتن ممنون ازتون به امید خوشبختی همه جوونا
متاسفانه به قول و تعهداتشون عمل نکردن برای ما پول عقد و پول کیک و...خدمات دیگه گرفته شد ولی ارائه نشد فقط اسم در کردن و ... نفری هشت میلیون
کیفیت غذا عالیه و فضا هم دلباز و تمیز و شیک
کیفیت غذا عالیه و فضا هم دلباز و تمیز و شیک
ما چندین بار مراسم جشن و حتی سوگواری گرفتیم یه تیم خوب و کیفیت غذا به شدت عالی بود و کیفیت اصلا عوض نشده
بسیار خوش قیمت با پرسنل عالی و مدیریت خیلی همراه بودن من عقدم اونجا بود و بعد از اون پسرخالم هم عروسی گرفت
من غذاشو خیلی دوست داشتم. مهمانداران خوبی داشتن. ما هم عروسی گرفتیم هم مراسمترحیم خوهرخانمم.
سلام من 11-12 سال پیش ازدواج کردم خواستم چند تا راهنمایی برای کم کردن مخارج ازدواج بگم1 - از چشم هم چشمی پرهیز کنید 2 - سعی کنید تعداد مراسمات کم کنید یک عقدکنون خودمونی و یک شب هم تالار عروسی 3 - قیمت تالار بستگی زیادی به قیمت املاک اون منطقه دارد پس سعی کنید یک تالار خوب تو محله های ارزونتر پیدا کنید 4 - سعی کنید برای چیزهای که فقط قرار هست یک بار استفاده بشه مثل لباس عروس اونها رو کرایه کنید (چند جا بگردید) 5 - اگر خرج عروسی براتون سنگین است طلا کمتر و سبکتر بگیرید (پولتون کم بود حتی کرایه کنید) 6 - اون تیکه های که برای شروع زندگی مشترک واقعا لازم ضروری هست بگیرید زیاد هم دنبال برند نباشید باقیش در طول زندگی میتوانید تهیه کنید 7 -خرج های الکی برای خودتان درست نکنید (ملت خسته کوفته شب میان یک شام عروسی میخورن یک قر میدن میرن)یادتون باشه هدف عروسی فقط اعلام این موضع به دیگران است که این دو نفر و خانواده با هم وصلت کردن همینراستی چند نفر از اون مهمون های خودمونی رو بگید شب عروسی رقم های نسبتا بزرگی رو نقدی بدن جوری که بقیه ببینند و بشنوند اینطوری بقیه سرکیسه بیشتر شل میکنند پول بیشتری میدن :-))))اولین کار هم که بعد عروسی این باشه که پولهاتون جمع کنید قرض قوله کنید یک خانه یا واحد حتی شده اطراف شهرتان بخرید اگر نزدیک به محل کار اقا باشه که چه بهتر
بدترین باغ تالار . ما که راضی نبودیم