این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه کاربری شما استفاده میکند.   مشاهده قوانین و مقررات

ثبت ازدواج در ترکیه/ گرفتن گواهی ازدواج

یکی از مهم‌ترین موارد برای ازدواج در ترکیه، گرفتن گواهی ازدواج بین‌المللی است. یکی دیگر از مواردی که بسیاری از مهاجران را به خود جذب می‌کند، راه‌های آسان و سریع ثبت ازدواج در ترکیه است. استفاده از این روش برای اخذ اقامت ترکیه توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم.

ثبت ازدواج در ترکیه و شرایط عمومی آن

یکی از نکات مثبت و مهم برای ازدواج با زن ترک با مرد ایرانی یا ازدواج زن ایرانی با مرد ترک، اخذ اقامت این کشور است. البته شایان ذکر است که قوانین و مراحل ازدواج با اتباع ترک با ملیت‌های خارجی و غیرترک قوانین و مقررات خاص خود را برای ازدواج با اتباع این کشور دارد. این قوانین شامل اثبات تجرد یا اخذ گواهی تجرد از سفارت ترکیه است که باید به تأیید وزارت امور خارجه ترکیه در آنکارا برسد.

ثبت ازدواج در ترکیه

برای آشنایی بیشتر با این کشور می‌توان گفت ترکیه در غرب آسیا واقع شده است که از دو قسمت آسیایی و اروپایی تشکیل شده و با کشور‌های بلغارستان، یونان، قبرس، سوریه، ارمنستان، نخجوان و عراق هم مرز است. مردم این کشور ترکی صحبت می‌کنند و اسلام را به عنوان دین خود پذیرفته‌اند. البته شایان ذکر است که ترکیه با وجود اروپایی بودن، عضو حوزه شینگن محسوب نمی‌شود.

ازدواج و زندگی در ترکیه

می‌توان گفت یکی از مزیت‌های ازدواج در ترکیه برای ایرانیان، گرفتن محل زندگی در این کشور است. اگر با یک شهروند ترکیه ازدواج می‌کنید باید مراحل ازدواج در ترکیه و شرایط لازم برای اخذ اقامت را رعایت کنید. این شرایط برای اخذ اقامتگاه شامل موارد زیر است:

  • ازدواج باید ثبت شده و واقعی باشد و مدارکی که صحت ازدواج را ثابت کند نیز ارائه شود.
  • فردی که می‌خواهید با آن ازدواج کنید باید شهروند ترکیه باشد و پناهنده نباشد.
  • معمولاً ۳ تا ۵ سال طول می‌کشد تا اقامت دائم از طریق ازدواج به دست آید، در این مدت زوجین نباید از هم جدا شوند و دولت بررسی‌های لازم را در مورد ازدواج و مدت مجوز اقامت خارجی انجام می‌دهد.
  • مهمترین شرط ازدواج با خانم ترک اخذ گواهی تجرد از سفارت ترکیه توسط متقاضی است.
  • زوج‌ها باید در سن قانونی ازدواج باشند که در ترکیه ۱۸ سال است.
  • یکی از شرایط اصلی ازدواج، ثبت ازدواج در کنسولگری ترکیه است.
  • اگر متقاضی زن و قبلاً ازدواج کرده باشد، حداقل باید ۳۰۰ روز از جدایی گذشته باشد.

ثبت ازدواج در ترکیه و ازدواج ایرانی‌ها با ترک‌ها

با توجه به توضیحاتی که در قسمت‌های قبل داده شد، مشاهده می‌شود که ایرانیان از طریق ثبت ازدواج امکان اقامت در ترکیه را خواهند داشت. مدارک مورد نیاز برای ثبت ازدواج در ترکیه برای ایرانیان مانند سایر اتباع خارجی است. متقاضی ایرانی که قصد ازدواج با شهروند ترکیه را دارد، باید پس از اثبات فضیلت و احراز شرایط لازم برای اقامت قانونی ترکیه، ازدواج خود را به صورت رسمی در سایت ازدواج ترکیه و مراجع ذیربط ثبت کند. مراحل ازدواج در ترکیه تا حدودی شبیه ایران است، یعنی مراسم خواستگاری و ابتکارات توسط خانواده مرد انجام می‌شود و بعد از عقد که معمولاً در شهرداری برگزار می‌شود، عقد مذهبی نیز انجام می‌شود. ترک‌ها نیز به ازدواج مذهبی اعتقاد دارند. بنابراین می‌توان گفت که آداب و رسوم ازدواج ترکیه تا حدودی مشابه ایرانیان است و ازدواج ایرانی با شهروند ترکیه منجر به اخذ اقامت فرد می‌شود و با این اقامت فرد اجازه کار و تحصیل را نیز خواهد داشت.

شرایط قانونی ازدواج در ترکیه

در این بخش به بررسی این ازدواج خواهیم پرداخت. برای داشتن یک ازدواج موفق، بهتر است قبل از رفتن با یک وکیل ازدواج در ترکیه صحبت کنید تا همه مفاهیم و الزامات قانونی را بداند و این مسیر را به درستی طی کند. از مدارک مورد نیاز برای ثبت و قانونی شدن ازدواج در ترکیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پاسپورت معتبر و جاری برای زوجین
  • ۲ عکس از زوج
  • شناسنامه و مدارک شناسایی ازدواج
  • دریافت گواهی تجرد از سفارت ترکیه برای متقاضی و همسر

گفتنی است برای ازدواج زن ایرانی با مرد ترک، اجازه پدر دختر الزامی است؛ به همین دلیل رضایت کتبی پدر دختر باید در کنسولگری ارائه شود و در صورت عدم حضور یا فوت پدر، گواهی فوت الزامی است.

برای دریافت گواهی تجرد می‌توانند به یکی از کنسولگری‌های کشور متقاضی مراجعه و با همراه داشتن شناسنامه و پاسپورت خود و همچنین سه قطعه عکس گواهی تجرد دریافت کنند. در مورد سند نکاح نیز زوجین می‌توانند با مراجعه به بیمارستان دولتی یا خصوصی عدم وجود بیماری‌های ارثی و ژنتیکی را تأیید کرده و وارد مرحله بعدی شوند. پس از عقد ازدواج و ثبت رسمی آن، زوجین می‌توانند با ارائه سند ازدواج و ثبت ازدواج به کنسولگری ایران، ازدواج خود را در ایران ثبت کنند.

بررسی ثبت ازدواج جعلی در ترکیه

سو استفاده از قوانین همیشه بد است و پیامد‌هایی دارد. هیچ شهروند کشور دیگری حاضر به ازدواج با یک خارجی برای ارائه اقامتگاه و پاسپورت به فرد خارجی نیست. عموماً دولت با بررسی صحت و اعتبار ازدواج و ثبات و انحلال آن به اتباع خارجی اجازه اقامت می‌دهد. در صورت اثبات قانونی نبودن شرایط ازدواج، ‌اتهامات سنگین و گاه عواقبی مانند حبس و جریمه در پی خواهد داشت. همچنین می‌توانید از مرکز ثبت ازدواج در ترکیه برای اثبات ازدواج خود و ثبت آن استفاده کنید. البته شایان ذکر است که ازدواج پناهندگان در ترکیه قانون متفاوت و شرایط سخت‌تری خواهد داشت. در واقع می‌توان گفت یکی از شروط مهم برای اخذ اقامت این است که فردی که قصد ازدواج با او را دارید پناهنده نباشد و تابع ترکیه محسوب شود.

مراحل ثبت ازدواج در ترکیه و اخذ اقامت

ثبت ازدواج در ترکیه نیز مانند سایر کشور‌های اروپایی و آسیایی مراحلی دارد و از قوانین بین‌المللی ازدواج پیروی می‌کند. در صورتی که ازدواج در کشور ثالثی به ثبت برسد، زمانی که ثابت شود که ازدواج واقعی است و تمام اصول را رعایت می‌کند، به فرد اقامت ترکیه داده می‌شود.

گرفتن گواهی ازدواج

یک ایرانی با رعایت کلیه شرایط بالغ شدن، اثبات تجرد، رضایت پدر و تکمیل کلیه مدارک آزمایش ازدواج و ثبت سند ازدواج می‌تواند در ترکیه اقامت کند. ابتدا اقامت موقت تأیید می‌شود و پس از اثبات پایداری و دوام ازدواج، فرد پس از ۵ سال می‌تواند برای اقامت و یک سال پس از اقامت دائم با اثبات تسلط بر زبان و ادغام با فرهنگ، درخواست اقامت دهد.

نتیجه‌گیری کلی در مورد ثبت ازدواج در ترکیه

می‌توان نتیجه گرفت که اگر در ترکیه یا کشور‌های اروپایی ازدواج کرده‌اید و شهروند آن کشور هستید، می‌توانید اجازه اقامت در آن کشور را دریافت کنید. البته برای اخذ اقامت دائم یکسری شرایط و قوانین برای اخذ اقامت دائم باید رعایت شود. اگر قصد ازدواج با یک تابع ترک را دارید، برای راهنمایی بهتر می‌توانید با مشاورین آرال گام تماس بگیرید.

تالارهای پیشنهادی

مقالات مشابه

شایعات مربوط به ازدواج محمد رضا گلزار
سلبریتی های دیزنی که ازدواج کرده اند
طلاق مهدی قائدی از همسرش علنی شد

آخرین دیدگاه‌ها

مشرقی
تالار تشریفاتی مایا

همه چی عالی بود ۵ اردیبهشت مراسم نامزدی خواهرم بود واقعا سنگ تموم گذاشتن ممنون ازتون به امید خوشبختی همه جوونا

بنایی
باغ عمارت یلان

متاسفانه به قول و تعهداتشون عمل نکردن برای ما پول عقد و پول کیک و...خدمات دیگه گرفته شد ولی ارائه نشد فقط اسم در کردن و ... نفری هشت میلیون

بدون نام
باغ تالار مشاهیر

کیفیت غذا عالیه و فضا هم دلباز و تمیز و شیک

زهرا
باغ تالار مشاهیر

کیفیت غذا عالیه و فضا هم دلباز و تمیز و شیک

میترا
باغ تالار مشاهیر

ما چندین بار مراسم جشن و حتی سوگواری گرفتیم یه تیم خوب و کیفیت غذا به شدت عالی بود و کیفیت اصلا عوض نشده

بدون نام
باغ تالار مشاهیر

بسیار خوش قیمت با پرسنل عالی و مدیریت خیلی همراه بودن من عقدم اونجا بود و بعد از اون پسرخالم هم عروسی گرفت

آرمان
باغ تالار مشاهیر

من غذاشو خیلی دوست داشتم. مهمانداران خوبی داشتن. ما هم عروسی گرفتیم هم مراسم‌ترحیم خوهرخانمم.

علی اصغر
چک لیست هزینه عروسی در سال 1404

سلام من 11-12 سال پیش ازدواج کردم خواستم چند تا راهنمایی برای کم کردن مخارج ازدواج بگم1 - از چشم هم چشمی پرهیز کنید 2 - سعی کنید تعداد مراسمات کم کنید یک عقدکنون خودمونی و یک شب هم تالار عروسی 3 - قیمت تالار بستگی زیادی به قیمت املاک اون منطقه دارد پس سعی کنید یک تالار خوب تو محله های ارزونتر پیدا کنید 4 - سعی کنید برای چیزهای که فقط قرار هست یک بار استفاده بشه مثل لباس عروس اونها رو کرایه کنید (چند جا بگردید) 5 - اگر خرج عروسی براتون سنگین است طلا کمتر و سبکتر بگیرید (پولتون کم بود حتی کرایه کنید) 6 - اون تیکه های که برای شروع زندگی مشترک واقعا لازم ضروری هست بگیرید زیاد هم دنبال برند نباشید باقیش در طول زندگی میتوانید تهیه کنید 7 -خرج های الکی برای خودتان درست نکنید (ملت خسته کوفته شب میان یک شام عروسی میخورن یک قر میدن میرن)یادتون باشه هدف عروسی فقط اعلام این موضع به دیگران است که این دو نفر و خانواده با هم وصلت کردن همینراستی چند نفر از اون مهمون های خودمونی رو بگید شب عروسی رقم های نسبتا بزرگی رو نقدی بدن جوری که بقیه ببینند و بشنوند اینطوری بقیه سرکیسه بیشتر شل میکنند پول بیشتری میدن :-))))اولین کار هم که بعد عروسی این باشه که پولهاتون جمع کنید قرض قوله کنید یک خانه یا واحد حتی شده اطراف شهرتان بخرید اگر نزدیک به محل کار اقا باشه که چه بهتر

بدون نام
باغ تالار باران گرمدره

بدترین باغ تالار . ما که راضی نبودیم